Skip to main content

Wall: Στο υψηλότερο επίπεδο 13 μηνών ο S&P 500

Αύριο Τρίτη δημοσιοποιούνται επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα οποία αναμένεται να δείξουν περαιτέρω αποκλιμάκωση στο 4% για το μήνα Μάιο από το 4,9% του Απριλίου. 

Ο S&P 500 εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια 13 μηνών στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι συναλλασσόμενοι ευελπιστούν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα κάνει μία παύση των επιτοκιακών αυξήσεων στη διήμερη συνεδρίασή της που ολοκληρώνεται την Τετάρτη.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,93% στις 4.338,93 μονάδες, ξεπερνώντας το υψηλό του περυσινού Αυγούστου και αγγίζοντας τώρα το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου του 2022. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,53% αγγίζοντας επίσης υψηλό 13 μηνών, κλείνοντας στις 13.461,92 μονάδες. Ο Dow έκλεισε με άνοδο 189,55 μονάδων ή 0,56% στις 34.066,33 μονάδες.

Αύριο Τρίτη δημοσιοποιούνται επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα οποία αναμένεται να δείξουν περαιτέρω αποκλιμάκωση στο 4% για το μήνα Μάιο από το 4,9% του Απριλίου.

«Δεν πιστεύουμε απαραιτήτως ότι δεν θα γίνουν άλλες επιτοκιακές αυξήσεις, εάν η Fed επιλέξει τώρα να σταματήσει τις επιτοκιακές της αυξήσεις», αναφέρει ο Ντίλαν Κρέμερ, επικεφαλής επενδύσεων της Certuity.

Οι αγορές θεωρούν ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα δώσουν έμφαση στη δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τον πληθωρισμό υπό έλεγχο και θα επανέλθουν σε μία ακόμη, ίσως τελική, αύξηση των επιτοκίων, κρατώντας τα επιτόκια σταθερά έως τα τέλη του έτους. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκιά της 10 φορές στη διάρκεια του σημερινού κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Ο S&P 500 άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς έχει αυξηθεί περισσότερο από 20% από το χαμηλό του περυσινού Οκτωβρίου. Η κίνηση αυτή έκανε πολλούς επενδυτές να στείλουν σήμα ότι η καθοδική αγορά (bear market) έχει φθάσει στο τέλος της. Ο δείκτης παρουσιάζει κεκτημένη ταχύτητα καταγράφοντας άνοδο για τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες. Ο Nasdaq βρίσκεται σε ακόμη πιο δυναμική τροχιά με κέρδη 33% απο το χαμηλό 52 εβδομάδων.
Ο Nasdaq και οι μετοχές τεχνολογίας ήταν αυτές που καθοδήγησαν τα σημερινά κέρδη με τη μετοχή της Amazon και της Tesla να ενισχύονται περισσότερο από 2% εκάστη.