Skip to main content

BuzzFeed: Κινδυνεύει με «έξωση» από το χρηματιστήριο

EPA/ETIENNE LAURENT

Η εταιρεία έχει περιθώριο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της.

Η εταιρεία ψηφιακών μέσων BuzzFeed κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Nasdaq, λόγω της κακής απόδοσης της μετοχής της, σύμφωνα με το Business Insider.

Το BuzzFeed έλαβε ειδοποίηση από τον Nasdaq στις 31 Μαΐου ότι η μετοχή του διαπραγματευόταν κάτω από το ελάχιστο όριο του 1 δολαρίου για τις προηγούμενες 30 εργάσιμες ημέρες.

Πλέον η εταιρεία έχει περιθώριο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου για να αυξήσει την τιμή της μετοχής της, διαφορετικά μπορεί να διαγραφεί. Σημειώνεται ότι θα μπορούσε επίσης να λάβει παράταση 180 ημερών.

Η εταιρεία ψηφιακών μέσων εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2021, αλλά αντιμετώπιση δυσκολίες βλέποντας την κεφαλαιοποίησή της να υποχωρεί κάτω από τα 100 εκατ. δολάρια.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι, με την εταιρεία να κλείνει το BuzzFeed News, τον βραβευμένο με Πούλιτζερ ψηφιακό ειδησεογραφικό ιστότοπο που κατέκτησε το διαδίκτυο πριν από περίπου μια δεκαετία, και να προχωράει σε απολύσεις του 15% του προσωπικού της.

Για να ανακτήσει τη δυναμική του, το BuzzFeed έχει εντείνει τις προσπάθειές του για να ενισχύσει το εκδοτικό της περιεχόμενο χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Συγκεκριμένα, το BuzzFeed προτιμάει τη δημοσίευση κουίζ που υποστηρίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι αυτά τα άρθρα είναι επιτυχημένα μέχρι στιγμής. Όπως ανακοίνωσε τον Μάιο, οι αναγνώστες του περνούσαν 40% περισσότερο χρόνο με κουίζ που δημιουργήθηκαν από την τεχνητή νοημοσύνη σε σχέση με τα παραδοσιακά κουίζ.