Skip to main content

Κλείνει το BuzzFeed News

«Ενώ οι απολύσεις πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλα τα τμήματα, αποφασίσαμε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το BuzzFeed News ως αυτόνομο οργανισμό»

Το BuzzFeed News, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ψηφιακός ειδησεογραφικός ιστότοπος που κατέκτησε το διαδίκτυο πριν από περίπου μια δεκαετία πρόκειται να κλείσει, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος του BuzzFeed, Jonaj Peretti.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος των ευρύτερων απολύσεων σε όλο το BuzzFeed, ανέφερε ο Peretti σε υπόμνημα προς το προσωπικό, με την εταιρεία να προχωρά σε περικοπές του 15% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή 180 υπαλλήλων.

«Ενώ οι απολύσεις πραγματοποιούνται σχεδόν σε όλα τα τμήματα, αποφασίσαμε ότι η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το BuzzFeed News ως αυτόνομο οργανισμό», είπε ο Peretti στους εργαζόμενους.

Το BuzzFeed έχει «ξεκινήσει συζητήσεις με την News Guild», το συνδικάτο που εκπροσωπεί το προσωπικό της εταιρείας, σχετικά με τις ενέργειες.

Κύμα αντιδράσεων

Ο Peretti, ο οποίος μίλησε στο συγκλονισμένο newsroom για σχεδόν μία ώρα το πρωί της Πέμπτης, ανέφερε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι μπορεί να μπορέσουν να βρουν ρόλους στη HuffPost, τον ιστότοπο ψηφιακών ειδήσεων που απέκτησε το BuzzFeed σε μια συμφωνία του 2020.

Παρόλο που η είδηση προκάλεσε αναστάτωση, δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Πριν από χρόνια, το BuzzFeed επένδυσε τεράστια χρηματικά ποσά στο ειδησεογραφικό του προϊόν, αποσπώντας κορυφαίους δημοσιογράφους από τις παραδοσιακές αίθουσες σύνταξης και ανοίγοντας γραφεία σε όλο τον κόσμο. Αλλά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει απομακρυνθεί από αυτή την προσέγγιση, μειώνοντας δραματικά το newsroom της.

Η είδηση ότι το BuzzFeed News θα κλείσει προκάλεσε ένα κύμα μηνυμάτων που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από πρώην εργαζόμενους του BuzzFeed News, οι οποίοι εξέφρασαν θλίψη και απογοήτευση.

naftemporiki.gr