Skip to main content

Πετρέλαιο: Άνοδος στις τιμές μετά τη συμφωνία για το αμερικανικό χρέος

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κέβιν ΜακΚάρθι κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους έως το 2025, με περικοπές δαπανών.

Άνοδο παρουσίαζαν το πρωί της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της καταρχήν συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, αποτρέποντας πιθανώς μια χρεοκοπία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια Brent ενισχύονται κατά 0,9%, στα 77,61 δολάρια το βαρέλι και τα συμβόλαια WTI κατά 1% στα 73,42 δολάρια το βαρέλι. Πάντως, ο τζίρος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα λόγω αργιών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, στη σκιά και των ανησυχιών για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κέβιν ΜακΚάρθι κατέληξαν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους έως το 2025, με περικοπές δαπανών. Και οι δύο εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι τα μέλη του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος θα ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας.

Η επίτευξη της συμφωνίας και η αποφυγή της χρεοκοπίας ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου, δήλωσε η Τίνα Τενγκ, αναλύτρια της CMC Markets.

Την περασμένη εβδομάδα, το Brent και το WTI κατέγραψαν άνοδο άνω του 1%, σημειώνοντας κέρδη για δεύτερη εβδομάδα. Αναλυτές θεωρούν ωστόσο βραχύβια την ώθηση στις τιμές του πετρελαίου από τη συμφωνία για το χρέος.

Διαβάστε επίσης:

CNBC: Η Δύση χάνει τον πετρελαϊκό πόλεμο κατά της Ρωσίας