Skip to main content

Χρηματιστήρια: Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη λόγω Γερμανίας και ΗΠΑ

Στηρίξεις στις τράπεζες βρήκε η Αθήνα

Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται Πέμπτη, καθώς το αρνητικό κλίμα που παρατηρήθηκε χθες λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ συνέχισε να λειτουργεί επιβαρυντικά. Αντιθέτως κέρδη 0,9% σημείωσε ο Γενικός Δείκτης.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 είχε διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του πρωινού.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch έθεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό επιτήρηση λόγω της συνεχιζόμενης διαφωνίας για το χρέος και μιας επικείμενης χρεοκοπίας. Ως αποτέλεσμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χάσουν την κορυφαία αξιολόγηση AAA για την πιστοληπτική τους ικανότητα, όπως ανακοίνωσε ο Fitch.

Ωστόσο, η Fitch δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι θα βρεθεί λύση- οι διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ συνεχίζονται.

Τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας την Πέμπτη έδειξαν αναθεώρηση προς τα κάτω του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από μηδέν σε -0,3% για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, τοποθετώντας τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε τεχνική ύφεση. Ο DAX δείκτης σημείωσε πτώση 0,2%.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite σημείωσαν άλμα την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επευφημούσαν τα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα της Nvidia. Εν τω μεταξύ, ο βιομηχανικός Dow Jones διολίσθησε μετά την έκθεση της Fitch.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6% και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,5%. Ο Dow διαπραγματευόταν 106 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,3%.

Η μετοχή της Nvidia σημείωσε ράλι 25%, μετά τις ισχυρότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για τα έσοδα του δεύτερου οικονομικού τριμήνου, ενώ ανέφερε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα και στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου. Αρκετοί αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή αύξησαν τις τιμές-στόχους για τη μετοχή μετά τα αποτελέσματα.