Skip to main content

Πτώση στην Wall- «Βούλιαξε» η μετοχή της First Republic Bank

REUTERS/Brendan McDermid

Η First Republic θα περιορίσει τις δαπάνες της, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του δυναμικού της κατά 20% έως 25% στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές έκλεισαν με πτώση τη σημερινή συνεδρίαση, από τη στιγμή που τα αποτελέσματα της First Republic Bank αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο.

Ο Dow Jones υποχώρησαν 344,57 μονάδες ή 1,02% στις 33.530,83 μονάδες. Αντίστοιχα, ο S&P 500 απώλεσε 1,6% της αξίας του, κλείνοντας στις 4.071,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 1,98% ή 238,05 μονάδες κλείνοντας στις 11.799,16 μονάδες.

Η μετοχή της First Republic Bank βούλιαξε περίπου 50% από τη στιγμή που η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε στο πλαίσιο των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν 40% στα 104,5 δισ. δολάρια. Η First Republic θα περιορίσει τις δαπάνες της, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης του δυναμικού της κατά 20% έως 25% στο δεύτερο τρίμηνο. Το Bloomberg ανακοίνωσε ότι η τράπεζα προσπαθεί να πωλήσει δάνεια και χρεόγραφα αξίας 100 δισ. δολαρίων προκειμένου να σταθεροποιήσει τον ισολογισμό της.

Η περιφερειακή τράπεζα παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές από τη στιγμή που οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για το μέλλον της μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank. Η μετοχή της τελευταίας έχει υποχωρήσει περισσότερο από 90% φέτος.

Οι μετοχές των Western Alliance Bancorp και PacWest υποχώρησαν 7% και 8% αντίστοιχα, ενώ η Charles Schwab είδε τη μετοχή της να καταγράφει πτώση 4%.

«Για πρώτη φορά από τότε που άρχισε η περίοδος εταιρικών αποτελεσμάτων, βλέπουμε την αγορά να αντιδρά. Και η αντίδραση είναι πτωτική, αν και σε συγκρατημένο βαθμό», αναφέρει ο Άρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της B.Riley Wealth Management.

Oι συναλλασσόμενοι απογοητεύθηκαν επίσης και από τα αποθαρρυντικά αποτελέσματα της UPS, η μετοχή της οποίας υποχώρησε 10% από τη στιγμή που η εταιρεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις της και το μάνατζμεντ δήλωσε ότι ο όγκος πωλήσεων ήταν και θα παραμείνει υπό πίεση. Η μετοχή της PepsiCo ενισχύθηκε ωστόσο περισσότερο από 2% στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων.