Skip to main content

«Βουτιά» 60% για την μετοχή της Credit Suisse

REUTERS/Denis Balibouse

Η UBS είδε επίσης πτώση στην αξία της όπως και άλλες μεγάλες τράπεζες στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη.

Σφυροκόπημα δέχονται το πρωί της Δευτέρας οι τραπεζικές μετοχές, μετά την είδηση ότι το δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας, η Credit Suisse, περνάει στον έλεγχο της UBS.

Σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς η μετοχή της Credit Suisse  «βούλιαζε» κατά 63% στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας, ενώ η μετοχή UBS διαπραγματευόταν κατά 14% χαμηλότερα. Στην πορεία η «βουτιά» της Credit Suisse  περιορίστηκε στο 59,70%, ενώ της UBS στο 9,7%.

Η UBS είδε πτώση στην αξία της όπως και άλλες μεγάλες τράπεζες στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Φρανκφούρτη. Σημαντική πτώση είχαν στις αρχές της διαπραγμάτευσης η γερμανική Deutsche Bank και η γαλλική BNP Paribas, αν και οι μετοχές και των δύο ανέκαμψαν περιορίζοντας τις απώλειες.

Το sell-off των ευρωπαϊκών μετοχών ακολούθησε αρχικά παρόμοια πορεία με αυτή που είδαμε νωρίτερα κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία. Ωστόσο, στην Ευρώπη περιορίστηκαν οι απώλειες.

Σχολιάζοντας το κλίμα στα χρηματιστήρια, ο Jonathan Josephs του BBC σημειώνει πως δεν βλέπουμε πανικό αλλά ούτε και σταθερότητα.

naftemporiki.gr