Skip to main content

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 18% εκτινάχθηκε η μετοχή μετά την είδηση για αγοραστές από το Κατάρ

Τα αφεντικά των «Κόκκινων Διαβόλων» ζητούν ένα ποσό κοντά 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι μετοχές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσαν μεγάλη άνοδο μετά το δημοσίευμα της Daily Mail ότι επενδυτές από το Κατάρ σχεδιάζουν να υποβάλουν προσφορά για τον σύλλογο της Premier League τις επόμενες ημέρες.

Οι μετοχές του ποδοσφαιρικού συλλόγου που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσαν άλμα έως και 18% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος από τον Νοέμβριο.

Η προσφορά θα προέρχεται από χωριστούς, μεμονωμένους επενδυτές του Κατάρ που επιθυμούν πλήρη εξαγορά, ανέφερε η Daily Mail την Τρίτη επικαλούμενη πηγές. Οι εκπρόσωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο εμβληματικός σύλλογος βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης για προσφορές από πέρυσι, με τις μετοχές να εκτινάσσονται στα ύψη τον Νοέμβριο μετά την είδηση ότι οι σημερινοί ιδιοκτήτες του, η οικογένεια Γκλέιζερ με έδρα τη Φλόριντα, σκέφτονταν μια πιθανή πώληση της ομάδας.

Τα αφεντικά των «Κόκκινων Διαβόλων» ζητούν ένα ποσό κοντά 7 δισεκατομμύρια ευρώ, έχοντας δώσει προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα και όπως τονίζει το σχετικό ρεπορτάζ οι Καταριανοί θα καταθέσουν μία πρόταση που δεν θα έχει καμία σχέση με όλες τις άλλες, δείγμα της θέλησής τους να αναλάβουν το τιμόνι του συλλόγου.

naftemporiki.gr