Skip to main content

Τσουνάμι απολύσεων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

H Crypto.com προχωρά σε νέο γύρο απολύσεων. Είχε ήδη ανακοινωθεί από άλλες εταιρείες του κλάδου η κατάργηση 1.600 θέσεων μέσα στον Ιανουάριο.

Το ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων Crypto.com περιορίζει το ανθρώπινο δυναμικό του κατά περίπου 20%, δίνοντας έτσι συνέχεια στις μαζικές απολύσεις που μαστίζουν τον κλάδο. Ο Κρις Μαρσζάλεκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή έκανε λόγο για «δύσκολη» απόφαση, που ελήφθη προκειμένου η διοίκηση να εστιάσει στη «χρηστή οικονομική διαχείριση» και να «θέσουν την εταιρεία στον δρόμο για μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων κατήργησαν αθροιστικά 1.600 θέσεις τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2023, καθώς η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX προκαλεί διαρκείς «μετασεισμικές δονήσεις» στην αγορά. Στον απολογισμό αυτό δεν υπολογίζονται οι σημερινές ανακοινώσεις της Crypto.com, η οποία μάλιστα είχε προβεί σε μαζικές απολύσεις και στα μέσα του περασμένου έτους. Εκείνες οι περικοπές δεν είχαν ακόμη «λάβει υπόψη την πρόσφατη κατάρρευση του FTX, που κατέφερε ισχυρό πλήγμα στην αγορά» έγραψε ο Μαρσζάλεκ. Η εταιρεία δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Bloomberg να διευκρινίσει πόσες θέσεις εργασίας καταργεί σε αυτόν τον τελευταίο γύρο περικοπών.

Πέρα από την Crypto.com πολύ πρόσφατα ανακοίνωσαν νέο γύρο απολύσεων άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως οι Coinbase Global, η Blockchain.com, η Genesis, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Huobi, η τράπεζα των crypto, Silvergate Capital και η εταιρεία λογισμικού Ethereum, ConseSys.

naftemporiki.gr