Skip to main content

Σε ρυθμούς ρεκόρ οι αεροπορικές αφίξεις: Άγγιξαν τα 19 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου

Οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα Περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθαν σε 13,4 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σύγκριση με το 2023. 

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με ρυθμούς ρεκόρ κινούνται οι αεροπορικές αφίξεις για το διάστημα Ιανουρίου-Αυγούστου στην Ελλάδα καταγράφοντας άνοδο 8% ή 1,4 εκατομμύρια επιπλέον αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τις 18,9 εκατομμύρια.

Εστιάζοντας στον πλέον καυτό μήνα για τις τουριστικές αφίξεις, που δεν είναι άλλος από τον Αύγουστο καταγράφηκαν 4,5 εκατ. αφίξεις, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, πάντα σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο που εκδίδει το ΙΝΣΕΤΕ.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι αύξηση κατέγραψαν όλες σχεδόν οι γεωγραφικές ενότητες την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2024 με εξαίρεση τις Κυκλάδες.

Ειδικότερα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα Περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθαν σε 13,4 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 6,0% σε σύγκριση με το 2023.

Στην Κρήτη, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 3,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,3%, στα Δωδεκάνησα ανήλθαν σε 3,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 10,6%, στα Ιόνια Νησιά καταγράφηκε αύξηση κατά 5,2%, με συνολικά 2,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Στην Πελοπόννησο οι αφίξεις ανήλθαν σε 167 χιλ., σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2023.

Αντίθετα, στις Κυκλάδες σημειώθηκαν 1,0 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας μείωση 1,0% .

Άνοδος και στις εισπράξεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδικός τουρισμός έχει ανακάμψει πλήρως, καθώς στο εξεταζόμενο οκτάμηνο  καταγράφηκαν 8,8 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 7,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 14,0% η επιπλέον 1,1 εκατ. αφίξεις σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις ταξιδιωτικές εισπράξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, αυτές κατέγραψαν άνοδο κατά 5,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και διαμορφώθηκαν στα 10.953 εκατ. ευρώ, πάντα με τα στοχεία του ΙΝΣΕΤΕ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.