Skip to main content

Αυτοψία Κ. Σκρέκα στη Βαρβάκειο: «Τα μέτρα σταδιακά αποδίδουν καρπούς, δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε»

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Βαρβάκειος: Πώς θα λειτουργήσει η Ιχθυαγορά το τριήμερο

Την Ιχθυαγορά της Βαρβάκειου επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τιμές των θαλασσινών που έχουν την τιμητική τους στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Καθώς η κίνηση στην Ιχθυαγορά κορυφώνεται εν όψει της Καθαράς Δευτέρας ο κ. Σκρέκας έκανε «αυτοψία» στους πάγκους και συνομίλησε με τους ιχθυοπώλες.

«Τα μέτρα που λαμβάνουμε σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς» ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του, αναγνωρίζοντας πάντως πως «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά». «Δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε, ούτε η αποκλιμάκωση τιμών που βλέπουμε σήμερα σε προϊόντα όπως τα θαλασσινά, τα κατεψυγμένα ή άλλες κατηγορίες προϊότων όπως τα καθαριστικά, οι βρεφικές πάνες, μας αρκεί. Θέλουμε ακόμη πιο γρήγορα να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και να δούμε τις τιμές να υποχωρούν και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων» τόνισε.

Βαρβάκειος: Πώς θα λειτουργήσει η Ιχθυαγορά το τριήμερο

Οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στην Ιχθυαγορά της Βαρβακείου, η οποία θα λειτουργήσει το Σάββατο μέχρι τις 19.00, την Κυριακή από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 και από τις 21.00 με συνεχές ωράριο μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Πού κυμαίνονται οι τιμές

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλη Σίμο, οι τιμές φέτος είναι μειωμένες κατά 1-2 ευρώ. Γύρω στα 8-9 ευρώ από 10 -11 ευρώ, που ήταν πέρυσι, πωλείται η σκούρα γαρίδα Εκουαδόρ (μεσαίο μέγεθος), τα 12 ευρώ «αγγίζει» η κόκκινη γαρίδα Αργεντινής, τα καλαμάρια κοστίζουν 8,98 ευρώ, δηλαδή είναι περίπου δύο ευρώ κάτω από την περυσινή τιμή και τα πλοκάμια θράψαλου στα 7,98 ευρώ και είναι φθηνότερα κατά 1 ευρώ από πέρυσι.

naftemporiki.gr