Skip to main content

Αλλαγή σκυτάλης στον ΕΦΚΑ: Παραιτήθηκε ο διοικητής Παν. Δουφεξής – Στη θέση του ο Αλ. Βαρβέρης

Τη θέση του  Α' υποδιοικητή αναλαμβάνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Αλλαγή στην κορυφή της ηγεσίας του ΕΦΚΑ, καθώς παραιτήθηκε ο Διοικητής Παναγιώτης Δουφεξής και στη θέση του τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος Α’ Υποδιοικητής, Αλέξανδρος Βαρβέρης. Την ίδια στιγμή, ανέλαβε καθήκοντα Α’ Υποδιοικητή του Φορέα, ο Παναγιώτης Κοκκόρης, που είχε διατελέσει Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης τη διετία 2012 – 2014!

Η παραίτηση Δουφεξή έγινε δεκτή από τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και έτσι έληξε η διετής παρουσία του στη θέση του επικεφαλής του μεγαλύτερου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στη χώρα. Όπως τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «ο κ. Δουφεξής υπηρέτησε το Κράτος με ευσυνειδησία και πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα στην πρόοδο του ΕΦΚΑ.»

Πάντως, προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά ο χρόνος που υποβλήθηκε η παραίτηση Δουφεξή, καθώς μόλις προ δεκαημέρου είχε πραγματοποιηθεί ΔΣ στον ΕΦΚΑ και είχε υπερψηφιστεί η ανανέωση της θητείας της Διοίκησης, για την επόμενη τριετία. Ξαφνικά, ο επικεφαλής της Διοίκησης, παραιτείται, με καλά πληροφορημένες πηγές να σημειώνουν ότι υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις με τον υπουργό Εργασίας. Προβλήματα που φάνηκαν λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Γεωργιάδη στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Άρα, ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενο το «βελούδινο» διαζύγιο…