Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ για προσχέδιο προϋπολογισμού: Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει λύσεις

Intime News/Λιάκος Γιάννης

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα αποκαλύπτει «εμμονή στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της ΝΔ».

Επισημαίνει ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν γίνει η σχετική συζήτηση και πως θα αξιοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα για επαφές με κοινωνικούς- επιστημονικούς- επαγγελματικούς φορείς, ειδικά μετά την κατάθεση του τελικού σχεδίου και μέχρι την ψήφισή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η πρώτη ανάγνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού «και παρά την προπαγάνδα που προηγήθηκε», «αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν θα δώσει λύσεις: Στο τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας. Στο πρόβλημα των χρεών και πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας. Στο χαμηλό επίπεδο μισθών». Ειδικά για το θέμα των μισθών, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα ελάχιστα θετικά μέτρα, δεν αντιμετωπίζουν τις μεγάλες περικοπές που έκαναν σε μισθούς και συντάξεις οι κυβερνήσεις της περιόδου 2010-2014 με πρωταγωνιστές τότε, πολλούς από τους σημερινούς υπουργούς, που θριαμβολογούν τώρα, χωρίς να απαντούν ποιες πολιτικές και πολιτικοί οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία και στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της περιόδου εκείνης».