Skip to main content

Λ. Κατσέλη στο NaftemporikiTV: «Είναι λάθος η συνέχιση της πολιτικής αυξήσεων των επιτοκίων»

«Η επενδυτική βαθμίδα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, όμως δεν λύνει το πρόβλημα«

Στην εκπομπή «12:00-14:00» του NaftemporikiTV, με τον Τάκη Σπηλιόπουλο και τον Παύλο Πανταζόπουλο, μίλησε η Λούκα Κατσέλη, Πρώην Υπουργός και Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κ. Κατσέλη μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Το πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ γεννά μια αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι είναι αποτέλεσμα μιας συγκυρίας, το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και η μεγάλη πρόκληση είναι το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το εμπορικό έλλειμμα, αυτά πρέπει να δούμε για να μην έχουμε χρηματοπιστωτική κρίση στο μέλλον».

Στη συνέχεια η κ. Κατσέλη σχολίασε πως «Η επενδυτική βαθμίδα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, όμως δεν λύνει το πρόβλημα, το θέμα είναι η διάρθρωση των επενδύσεων και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε μόνο σε κατασκευές, σε ξενοδοχεία, σε ψηφιακές δραστηριότητες και σε αγοραπωλησίες ακινήτων, πρέπει να αποκτήσουμε παραγωγική βάση που θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας σε μια παγκόσμια οικονομία που αλλάζει ταχύτατα».

Τέλος η κ. Κατσέλη υποστήριξε πως «Όλη η διαδικασία της αδειοδότησης των επενδύσεων πρέπει να απλουστευτεί όπως και το φορολογικό γιατί όσο υπάρχει θεσμική ανασφάλεια, υπάρχει και επενδυτική καχεξία».