Skip to main content

Γ. Καββαθάς (ΓΣΕΒΕΕ) στο Naftemporiki TV: Η αγορά χρειάζεται μια ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών

O Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

«Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και από την ομιλία του Πρωθυπουργού, εντοπίζουμε μέτρα που είναι σε θετική κατεύθυνση, υπάρχουν απογοητεύσεις για τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες σε ό,τι έχει σχέση με τη μη κατάργηση άμεσα του τέλους επιτηδεύματος», δήλωσε ο πρόεδρος της  Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Όπως τόνισε, το μεγάλο πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένει η ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα και η γενικότερα η χρηματοδότηση.

Ο κ. Καββαθάς σχολίασε πως «έχουμε μια ρύθμιση των 36-72 δόσεων που είναι αναποτελεσματική, γιατί έχει συγκεκριμένο χρόνο εφαρμογής και αφήνει έξω τις οφειλές της περιόδου της πανδημίας, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μην μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή, χρειάζεται η αγορά μια ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Τέλος ο κ. Καββαθάς υποστήριξε πως «δεν έχουμε στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους στρατηγικούς μπορούμε να τους εντοπίσουμε, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αντιμετώπισε οικονομική κρίση διάρκειας 15 ετών, πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή».

naftemporiki.gr