Skip to main content

Βιομηχανική παραγωγή: Ελαφρώς ανοδική η πορεία της τον Μάιο – Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε οριακή μείωση 0,6%

Με μικρή άνοδο έκλεισε ο Μάιος για την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Μαΐου παρουσίασε αύξηση 1,4% συγκριτικά με τον περυσινό Μάιο, έναντι αύξησης 4,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Αύξηση καταγράφηκε και σε επίπεδο πενταμήνου. Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαΐου 2023, κατέγραψε άνοδο 2,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό δείκτ.

Ωστόσο σε μηνιαία βάση η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε μείωση 0,6% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2023.

Οι κλάδοι που ξεχώρισαν

ΕΛΣΤΑΤ

Συγκρίνοντας τα στοιχεία του Μαΐου του 2023 με τον Απρίλιο του 2023 προκύπτει ότι ο δείκτης του κλάδου βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Μαΐου 2023 με τους αντίστοιχους δείκτες του περυσινού Μαΐου, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο παραγωγής προϊόντων καπνού, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ειδών ένδυσης.

naftemporiki.gr