Skip to main content

Η.Κικίλιας στο NaftemporikiTV: «Η φορολόγηση των μερισμάτων γίνεται ως κίνητρο στην προσέλκυση επενδύσεων»

«Θέλουμε να πάμε προς την Βουλγαρία ή προς την Πορτογαλία; Τί στόχο έχουμε; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα».

Στην εκπομπή «12:00-14:00» της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής, με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, μίλησε ο Ηλίας Κικίλιας, Οικονομολόγος και Τομεάρχης Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «Όταν μιλάμε για αύξηση φορολόγησης μερισμάτων, το λέμε για λόγους προώθησης των επενδύσεων, τα μερίσματα είναι τα κέρδη που δεν επαναεπενδύονται, όσο υψηλότερη είναι η φορολογία των μερισμάτων, τόσο υψηλότερο είναι το κίνητρο να γίνονται επενδύσεις, για αυτό άλλωστε σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης αυτή η φορολογία των μερισμάτων είναι πολύ υψηλή».

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας σχολίασε πως «Θέλουμε να πάμε προς την Βουλγαρία ή προς την Πορτογαλία; Τί στόχο έχουμε; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα».

Τέλος ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως «Έχει σημασία πως λειτουργεί η χώρα, εάν χρειάζεσαι έξι χρόνια στη δικαιοσύνη για να επιλυθεί μια υπόθεση ή το θέμα της γραφειοκρατίας, η δημόσια διοίκηση και πολλά άλλα απασχολούν τους παραγωγικούς επενδυτές, εάν θέλουμε παραγωγικές επενδύσεις που τονώνουν την εγχώρια παραγωγή πρέπει να λύσουμε αυτά τα θέματα, ο μέσος μισθός αυξήθηκε ονομαστικά αλλά στην πραγματικότητα μειώθηκε λόγω του πληθωρισμού, εάν θέλουμε καλύτερους μισθούς χρειαζόμαστε παραγωγικές επενδύσεις».