Skip to main content

Βιομηχανική παραγωγή: Πάτησε γκάζι τον Απρίλιο – Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,2% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του φετινού Απριλίου

Ανοδικά κινήθηκε η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του φετινού Απριλίου παρουσίασε αύξηση 4,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του περυσινού Απριλίου, έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

ΕΛΣΤΑΤ

Σε επίπεδο τετραμήνου, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2023, αυξήθηκε κατά 2,4%, σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Σε μηνιαία βάση ωστόσο, ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Απριλίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2023, παρουσίασε μείωση 1,9%.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση

ΕΛΣΤΑΤ

Ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού π. δ. κ.α. σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, τον φετινό Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023.

Σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης.

naftemporiki.gr