Skip to main content

Αττική Οδός: Παράταση στην υποβολή προσφορών στον διαγωνισμό για τη νέα σύμβαση παραχώρησης

Νέα καταληκτική ημερομηνία

Παρατείνεται έως τις 17 Ιουλίου 2023, ώρα 17:00, η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στη διαγωνιστική διαδικασία για τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών σχετικά με τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας για την υποβολή προσφορών αποφασίστηκε έπειτα από σχετικό αίτημα της πλειονότητας των προεπιλεγέντων επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ήδη αναφέρει το naftemporiki.gr, στους ενδιαφερόμενους συμπεριλαμβάνονται οι 5 μεγάλοι κατασκευαστικοί – ενεργειακοί όμιλοι (ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Άβαξ και πλέον και Intrakat) ο όμιλος Κοπελούζου, διεθνείς και ευρωπαϊκοί διαχειριστές υποδομών και επενδύσεων.

Μεταξύ των ξένων ενδιαφερόμενων περιλαμβάνεται η Brisa – Auto Estradas de Portugal, ο μεγαλύτερος διαχειριστής αυτοκινητοδρόμων στην Πορτογαλία. Διαχειρίζεται 1.628 χλμ. αυτοκινητοδρόμων και έχει κέρδη EBITDA 0,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Στην κοινοπραξία που έχει συγκροτήσει η Brisa, τελευταία έχει εισέλθει η Intrakat. Ο διευθύνων σύμβουλος της πορτογαλικής εταιρείας, Αντόνιο Πιρές ντε Λίμα, οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας του, την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε την Ελλάδα και συνάντησε μέλη της κυβέρνησης.

Επίσης, μέλος της κοινοπραξίας που έχει συγκροτήσει η ΓΕΚ Τέρνα είναι η First Sentier η οποία συμμετέχει στον οικονομικό φορέα που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι κοντά στην εξαγορά της Τέρνα Ενεργειακής, μια επιχειρηματική συμφωνία η οποία εφόσον υπογραφεί, θα είναι από τις μεγαλύτερες που θα έχουν γίνει στη χώρα.