Skip to main content

Β. Λαζαράκου: Οι ασφαλιστικές εταιρείες να έρθουν πιο κοντά στη χρηματιστηριακή αγορά

ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος οργανώνει το 23ο Διεθνές Insurance and Reinsurance Meeting στην Ύδρα

Προσκλητήριο προς τις ασφαλιστικές εταιρείες για να έρθουν πιο κοντά στην χρηματιστηριακή αγορά απηύθυνε, σήμερα, η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Βασιλική Λαζαράκου, κατά τον χαιρετισμό της στο διήμερο 23ο Διεθνές Insurance and Reinsurance Meeting, που διοργανώνει στην Ύδρα, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Όπως σημείωσε, το τελευταίο διάστημα το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό Χρηματιστήριο είναι σημαντικό, αλλά δυστυχώς δεν περιλαμβάνει και τον κλάδο της ασφαλιστικής αγοράς.

«Στηρίζουμε γενικότερα τις επιχειρήσεις ώστε να κατανοήσουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και να καταστεί πιο γρήγορη και εύκολη η συμμετοχή τους όπως και των επενδυτών στις αγορές κεφαλαίου», επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η ίδια συμπλήρωσε ότι οι αρμόδιες αρχές απλοποίησαν τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες και παράλληλα αναβάθμισαν το πλαίσιο προστασίας των επενδυτών προκειμένου να τους προσελκύσουν, ενισχύοντας γενικότερα την ελκυστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, η κυρία Λαζαράκου στάθηκε στο θέμα της ψηφιοποίησης σημειώνοντας ότι η εποπτεία επενδύει στις νέες τεχνολογίες ώστε να αλλάξει πλήρως η λειτουργία της αγοράς, με την προοπτική της απόλυτης αυτοματοποίησής της.