Skip to main content

Στα 25,04 δισ. ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Σε θετική τροχιά κινήθηκε ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Φεβρουάριο, αποτυπώνοντας αφενός τις αντοχές της κατανάλωσης, αφετέρου την επίπτωση των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 ανήλθε σε 25,042 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μικρή αύξηση 1,1% σε σχέση με τον περυσινό Φεβρουάριο, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 24,781 δισ. ευρώ.

ΕΛΣΤΑΤ

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον περασμένο Φεβρουάριο παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 47,3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2022. Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών, κατά 1,6%.

Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, με τον τζίρο τους να υποχωρεί κατά 26,5%.

naftemporiki.gr