Skip to main content

Υποτονική αλλά με ανοδική τάση η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της ιστορικής παραδοσιακής αγοράς του Καπανίου η αγοραστική κίνηση - τουλάχιστον μέχρι και χθες - ήταν σαφώς μικρότερη από πέρυσι.

Υποτονική ήταν μέχρι και χθες η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, όσον αφορά τόσο τον παραδοσιακό οβελία, όσο και τη γενικότερη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, παρά την καταβολή του Δώρου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της ιστορικής παραδοσιακής αγοράς του Καπανίου η αγοραστική κίνηση – τουλάχιστον μέχρι και χθες – ήταν σαφώς μικρότερη από πέρυσι και ο κόσμος αγοράζει μικρότερες ποσότητες, με τις τιμές να καταγράφουν αυξήσεις της τάξης του 20% σε σύγκριση με πέρυσι. Εκφράζουν ωστόσο ελπίδες για αύξηση της κίνησης από σήμερα με κορύφωση το Μέγα Σάββατο.

Ελπίδες για αύξηση της αγοραστικής κίνησης από σήμερα χάρη στο Δώρο του Πάσχα εκφράζεται και από πλευράς καταστηματαρχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι και χθες ήταν υποτονική. Ρούχα και παπούτσια φαίνεται ότι έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα από τους καταναλωτές και το μεγαλύτερο μέρος των αγορών αφορά τα παραδοσιακά δώρα των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

Αυξανόμενη είναι η κίνηση την ίδια ώρα στα ζαχαροπλαστεία για πασχαλινά τσουρέκια και σοκολατένια αυγά, με τον σοκολατένιο «εκλογολαγό» γνωστού ζαχαροπλαστείου της πόλης να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας και τις τιμές αυξημένες μόνο κατά 5%-7% από πέρυσι, ενώ πληρότητες 100% καταγράφονται στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αλλά και στις κρατήσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια με μαγειρίτσα και σούβλες από τους Θεσσαλονικείς που θα παραμείνουν στην πόλη.