Skip to main content

Λαϊκές αγορές: Οι προϋποθέσεις ανανέωσης της άδειας πωλητών για όσους την απώλεσαν

EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος

Τι άλλο προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τη δυνατότητα ανανέωσης της ισχύος άδειας δραστηριοποίησης πωλητών λαϊκών αγορών, που έχει απολεσθεί λόγω μη καταβολής του προβλεπόμενου τέλους, εφόσον πληρούνται οι οριζόμενες προϋποθέσεις (εξόφληση των σχετικών οφειλών κ.λπ.) προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

«Ενόψει της πληθωριστικής κρίσης του έτους 2022, μερίδα πωλητών λαϊκών αγορών δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των υποχρεώσεών τους, προς τους φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ακολούθως, παρέχεται η δυνατότητα της εφάπαξ ρύθμισης των οφειλών αυτών, προκειμένου οι πωλητές να συνεχίσουν να εργάζονται νόμιμα στις λαϊκές αγορές», αναφέρεται.

Η ρύθμιση αφορά πωλητές που απώλεσαν την άδεια δραστηριοποίησης μετά την 1η Φεβρουαρίου 2022 επειδή δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο τέλος δραστηριοποίησης.

Με τη ρύθμιση τους δίνεται η δυνατότητα να ανανεώσουν την άδεια εφόσον εξοφλήσουν την οφειλή έως τις 31 Μαΐου και εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις ανανέωσης της.

Στην ίδια τροπολογία, με άλλες διατάξεις:

  • Παρέχεται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η δυνατότητα να προβαίνει σε μίσθωση καταλυμάτων χωρίς δημοπρασία για τη στέγαση αποστολών από το εξωτερικό σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.
  • Ρυθμίζονται ζητήματα επέκτασης εγκαταστάσεων πολιτών αεροδρομίων για την επίτευξη της συμμόρφωσης των προδιαγραφών τους με τους διεθνείς κανονισμούς (EASA).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ