Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικά σχέδια για «ανάπτυξη» σε βάρος εργαζομένων και κοινωνίας

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως η κυβέρνηση στοχεύει στον «αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης όπως πρεσβεύει και το «σχέδιο Πισσαρίδη»».

Την νυχτερινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ειδικότερα, η αξιωματική Αντιπολίτευση κάνει λόγο για ένα «ακόμη χτύπημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τα εργασιακά δικαιώματα».

Στην κοινή δήλωσή τους, οι τομεάρχες Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης και Χάρης Μαμουλάκης, επισημαίνουν ότι πρόκειται για «ένα ακόμη δείγμα του πως αντιλαμβάνονται την «ανάπτυξη»: Τα πάντα υπέρ των μεγάλων παικτών, αόρατες οι μικρές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Ένα δείγμα που έρχεται σε συνέχεια του τραπεζικού αποκλεισμού της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του αποκλεισμού από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του αποκλεισμού από κάθε ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο».

Ενώ καταλήγουν πως η κυβέρνηση στοχεύει στον «αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης όπως πρεσβεύει και το «σχέδιο Πισσαρίδη». Στις 21 Μαΐου θα πάρουν την απάντηση».