Skip to main content

Β. Κικίλιας: Ο τουρισμός απογειώνεται το 2023 – Αυξημένες κατά 86% οι αφίξεις τον Ιανουάριο

ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό»

Αυξημένα κατά 72% ήταν τα ταξιδιωτικά έσοδα του φετινού Ιανουαρίου σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Ιανουαρίου του 2022, ενώ οι αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 86,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι και το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου αποδίδει, παρά τις πολλαπλές κρίσεις». «Ο τουρισμός απογειώνεται το 2023, πρέπει, όμως, να πω ότι υπάρχουν τόσες πολλές επισφάλειες σε διεθνές επιπεδο- τις είδαμε-μετά από μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας προέκυψε πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός κλπ». Όλα αυτά – όπως σημείωσε – έχει έρθει με πολλή δουλειά και προσπάθεια, στρατηγική και σύμπλευση όλων: του ιδιωτικού τομέα, του δημοσίου, του ΕΟΤ, της Marketing Greece, των ξενοδόχων».

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, περί όρων για συγκυβέρνηση, σχολίασε: «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε άλλη άποψη πριν μερικούς μήνες, ότι δεν συνεργάζεται με κανένα κόμμα, ούτε Νέα Δημοκρατία, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, και δεν συγκυβερνά. Βλέπω ότι τώρα, αυτές τις τελευταίες μέρες, έχει προσχωρήσει στο ότι ‘συνεργάζομαι ενδεχομένως προς χάριν της σταθερότητας, του πολιτεύματος και της χώρας με τη Νέα Δημοκρατία ή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά χωρίς Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Α. Τσίπρα’ και αναρωτιέμαι μήπως μετά από δύο μήνες, δηλαδή στην κάλπη, στην πρώτη κάλπη, τα πράγματα είναι διαφορετικά».