Skip to main content

Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» το ν/σ για τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν κατά.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και άλλες φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις, προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και άλλες διατάξεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας» ψηφίστηκε μόνο από την ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απείχε από την ψηφοφορία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ψήφισαν κατά.

Η υπουργική τροπολογία που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο, ψηφίσθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε. Καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών».

Από τις βουλευτικές τροπολογίες, ο υπουργός Οικονομικών δεν έκανε καμία δεκτή και δεν τέθηκαν στην ψηφοφορία. Ο κ. Σταϊκούρας, ερωτηθείς για τις βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ σχετικά με την προσωπική διαφορά σε ορισμένους νέους δημόσιους υπαλλήλους ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο πραγματικά εξετάζουμε. Είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά και κάποιους άλλους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους και σε άλλες αρχές, ανεξάρτητες. Είναι κάτι που εξετάζεται συλλογικά, συνεκτικά από την Ελληνική Κυβέρνηση».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι επίσης εξετάζονται και αξιολογούνται από το Υπουργείο κάποιες άλλες βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο νομοσχέδιο.