Skip to main content

Γ. Γεωργαντάς: Η κατάρτιση των αγροτών πρέπει να γίνει προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης

Μόλις 6,7% το ποσοστό της κατάρτισης των αγροτών έναντι μέσου όρου 25% στην Ε.Ε. και 80% στην Ολλανδία,

Πρόγραμμα ύψους 80 εκατ.ευρώ που θα αφορά παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους αγρότες έρχεται στο επόμενο διάστημα, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποιώντας απόψε την κεντρική ομιλία του 11ου Συνεδρίου Αγροτεχνολογίας, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Υπογραμμίζοντας επίσης πόσο χαμηλό είναι το ποσοστό κατάρτισης των Ελλήνων αγροτών, καθώς ανέρχεται σε μόλις 6,7% έναντι μέσου όρου 25% στην Ε.Ε. και 80% στην Ολλανδία, ο κ.Γεωργαντάς εξέφρασε επίσης την άποψη ότι προτεραιότητα της επόμενης θητείας, της επόμενης Κυβέρνησης, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να είναι η αύξηση του μέσου όρου κατάρτισης των Ελλήνων αγροτών τουλάχιστον στο επίπεδο του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

“Η Αγροτεχνολογία, πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, πρέπει να γίνει μέρος της παραγωγικής διαδικασίας των αγροτών μας” καθώς όπως σημείωσε αποτελεί τον τρόπο για επίτευξη της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ της ανάγκης για όλο και μεγαλύτερη παραγωγή και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο ίδιο μήκος κύματος,  ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Βασίλης Καφάτος, προλογίζοντας τον κ.Γεωργαντά τόνισε ότι από τις εργασίες του συνεδρίου είναι ξεκάθαρος ο κρίσιμος ρόλος της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του αγροτικού μας τομέα.