Skip to main content

Θ. Πελαγίδης στο NaftemporikiTV : «Η Ελλάδα έπρεπε να έχει πάρει την επενδυτική βαθμίδα»

«Υπάρχει αναμονή επενδυτών στο εξωτερικό» είπε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

«Φέτος μπορεί να υπάρξει έκπληξη στον προϋπολογισμό και το πρωτογενές έλλειμα να είναι στο 1% του ΑΕΠ», εκτιμά ο  Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης, ο οποίος  μίλησε στο NaftemporikiTV, για τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού της αύξησης των επιτοκίων και της άτυπης προεκλογικής περιόδου«

Για το τελευταίο, απαντώντας στην ερώτηση για την πιθανότητα μιας ενδεχόμενης πολιτικής αστάθειας που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικές εξελίξεις ο κ. Πελαγίδης είπε ότι θεωρεί πως το πολιτικό σύστημα έχει αποκτήσει ωριμότητα και δεν πιστεύει ότι θα εκτροχιαστεί η ελληνική οικονομία.

«Χρειάζεται μια προσοχή ωστόσο με τις παροχές» πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Η οικονομία έχει κάνει προόδους, υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης και πολλά άλλα έσοδα, υπάρχει αναμονή των επενδυτών στο εξωτερικό για την Ελλάδα», τόνισε επίσης, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός πως η ελληνική οικονομία δεν έχει πάρει επενδυτική βαθμίδα τόνισε ότι « θα έπρεπε να έχει γίνει  κάτι τέτοιο καθώς τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας το δικαιολογούν».

«Είναι δύσκολο να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα εν μέσω εκλογών, σημαίνει πολλά για την ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα επεσήμανε.

Για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια εκτίμησε πως «θα βρεθεί στο τέλος μια ισορροπία ανάμεσα στα επιτόκια και τον πληθωρισμό».

«Υπάρχει χρηματοδότηση από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις», ανέφερε επίσης «Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας μεταξύ των servicers και των τραπεζών» ενώ υπογράμμισε πως «Η δικαιοσύνη και η αγορά εργασίας  είναι τα βασικότερα θέματα για την ελληνική οικονομία».