Skip to main content

Τα ελληνικά προϊόντα σε πρώτο πλάνο στη Fruit Logistica 2023

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά υπό τη σκέπη της εκθεσιακής ταυτότητας «Truly Greece» παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Στόχος η ενίσχυση των εξαγωγών

Με έναν σημαντικό αριθμό εκθετών, που παρουσίασαν τα ποιοτικά αγαθά της ελληνικής υπαίθρου, συμμετείχε η Ελλάδα στην εμπορική έκθεση για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά μετά την πανδημία, στο Βερολίνο Fruit Logistica.

Στην έκθεση συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και ανεξάρτητες συμμετοχές του κλάδου των νωπών φρούτων και λαχανικών, μεταξύ των οποίων οι Anatoli SA, Biokarpos, Hellenic Lands, Ina Plastics SA, Protofanousi Fruits κ.ά.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τα προϊόντα των εκθετών της σε ένα πλούσιο Fruit Bar, με εξειδικευμένους σεφ, οι οποίοι παρασκεύαζαν εδέσματα και μοναδικές συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα. Fruit punches, cocktails, fruit finger foods και πολλές άλλες γευστικές δημιουργίες απόλαυσαν οι εκατοντάδες επισκέπτες τού ειδικά κατασκευασμένου και άρτια εξοπλισμένου χώρου όπου διοργανώθηκε το event.

Η παρουσίαση των ελληνικών προϊόντων κάτω από τη σκέπη της εκθεσιακής ταυτότητας «Truly Greece» της Great Exhibitions προώθησε αποτελεσματικά τα brands των Ελλήνων εξαγωγέων. Η ποιότητα των εγχώριων προϊόντων, η οποία βασίζεται σε ορθές γεωργικές πρακτικές αλλά και στην μακραίωνη ελληνική διατροφική κουλτούρα, ξεχώρισε ανάμεσα στις δεκάδες συμμετοχές χωρών από όλο τον κόσμο και έγινε πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Οι εκθέτες πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό εμπορικών συναντήσεων και έδειξαν στους ξένους αγοραστές ότι η εκθεσιακή τους παρουσία και κουλτούρα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή της Great Exhibitions.

Η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής από την Great Exhibitions βοήθησε τις συμμετέχουσες εταιρείες να βρουν νέα δίκτυα διανομών, αγοραστές, αλυσίδες Super Market, χονδρέμπορους κ.ά. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από πολλά χρόνια υπήρξε γενική αναδιαμόρφωση των εκθεσιακών χώρων της Fruit Logistica και η Great Exhibitions εξασφάλισε προνομιακό χώρο στο HALL 7.2c, το οποίο αποτελεί πέρασμα για όλα τα HALLS της έκθεσης. Αυτό οδήγησε σε μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στο εν λόγω HALL και συντέλεσε στην αύξηση των επισκεπτών στα περίπτερα των εκθετών.

Στο Berlin Expo Center, στις 8-10 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχαν περίπου 2.600 εκθέτες από 92 χώρες, με δραστηριότητα που απλώνεται σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του κλάδου. Παράλληλα τα 27 Halls της έκθεσης επισκέφθηκαν χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες από περισσότερες από 140 χώρες, για να ανακαλύψουν νέα προϊόντα και υπηρεσίες, να ανανεώσουν επαγγελματικές σχέσεις και να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες.
Επόμενη μεγάλη δράση θα είναι στην Biofach, στις 14-17 Φεβρουαρίου, στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.