Skip to main content

Πετρελαϊκή εταιρεία μηνύει το Λος Άντζελες για την απαγόρευση γεωτρήσεων

REUTERS/Christian Hartmann

Υπάρχουν 26 κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και περισσότερες από 5.000 ενεργές και αδρανείς γεωτρήσεις στο Λος Άντζελες.

Μια πετρελαϊκή εταιρεία με γεώτρηση στη συνοικία Γουίλμινγκτον του Λος Άντζελες κατέθεσε αγωγή κατά της πόλης σχετικά με το νόμο της για την απαγόρευση νέων γεωτρήσεων και τη σταδιακή κατάργηση όλων των γεωτρήσεων εντός των ορίων της πόλης.

Η Warren Resources, η οποία εκμεταλλεύεται την περιοχή των 10 στρεμμάτων, όπου γίνεται η εξόρυξη πετρελαίου, κατέθεσε την Τρίτη αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες με σκοπό να σταματήσει η ισχύς του διατάγματος. Η εταιρεία υποστήριξε ότι η πόλη απέτυχε να διενεργήσει επαρκή περιβαλλοντική εξέταση των πιθανών επιπτώσεων της διακοπής της εξόρυξης.

Η αγωγή υποστήριξε επίσης ότι το διάταγμα συνιστά παραβίαση του νόμου περί περιβαλλοντικής ποιότητας της Καλιφόρνιας, του γενικού σχεδίου της πόλης και του πολιτειακού και του ομοσπονδιακού συντάγματος. Η Warren δήλωσε ότι ο νόμος θα αναγκάσει τη διακοπή των δραστηριοτήτων της, οι οποίες βρίσκονται αποκλειστικά εντός της περιοχής του Λος Άντζελες.

Η πόλη ψήφισε τον Δεκέμβριο την άμεση απαγόρευση νέων εξορύξεων και το κλείσιμο των υφιστάμενων επιχειρήσεων εντός 20 ετών, σηματοδοτώντας μία από τις ισχυρότερες περιβαλλοντικές πολιτικές που έχουν ποτέ θεσπιστεί στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Υπάρχουν 26 κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και περισσότερες από 5.000 ενεργές και αδρανείς γεωτρήσεις στο Λος Άντζελες, σε περιοχές όπως το Γουίλμινγκτον, το Harbor Gateway, το κέντρο της πόλης, το Δυτικό Λος Άντζελες, το Νότιο Λος Άντζελες και η βορειοδυτική κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC