Skip to main content

European Newspaper Award: 4 βραβεία για τη Ναυτεμπορική

Η «Ν» στην κορυφή του ευρωπαϊκού design και στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Σημαντικές οι επιδόσεις της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ στον 24ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «European Newspaper Award», καθώς τα έργα/ένθετα που δημιούργησε το team της εφημερίδας κατέκτησαν τέσσερα βραβεία με την «Ν» να είναι η μόνη ελληνική εφημερίδα ανάμεσα στους νικητές για το 2022.

Τα βραβεία European Newspaper Awards που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης, βραβεύουν την δημιουργικότητα, την χρηστικότητα και την αποδοχή των εφημερίδων στο Design – Concept.

Για το 2022 συμμετείχαν 138 εφημερίδες από 22 χώρες, με περισσότερες από 4.000 υποβληθείσες εργασίες, με την ανάδειξη των νικητών να προκύπτει μέσα από αξιοκρατική διαδικασία, στην οποία συμμετέχει Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από Καθηγητές Πανεπιστημίων και κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Η σημασία της βράβευσης στον καταξιωμένο θεσμό των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Εφημερίδων» αυξάνεται ακόμη περισσότερο, καθώς Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ «αναμετρήθηκε» στον διαγωνισμό με εφημερίδες που είναι από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες, όπως Sunday Times, Frankfurter Allgemeine (Γερμανία), Berliner Morgenpost, Het Parool (Ολλανδική), De Tijd (Δανέζικη), Tagesspiegel (Γερμανική), Welt (Γερμανική), Volkskrant, Expresso (Πορτογαλία).

Συγκεκριμένα, η Nαυτεμπορική απέσπασε τέσσερα βραβεία:
• Βραβείο «Πρώτης σελίδα ενθέτου» για το «Think Tank / Ενέργεια»
• Βραβείο «Ένθετο Περιοδικό» για τις Ειδικές Εκδόσεις μας «Υγεία», «Ναυτιλία» και «Οι Κορυφαίες γυναίκες του επιχειρείν».

Τα τέσσερα βραβεία που απέσπασε η μοναδική οικονομική εφημερίδα στην Ελλάδα, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η ‘Ν’ επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης με μία εικόνα υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου.
Οι συμμετέχουσες εφημερίδες και εκδοτικοί οργανισμοί διακρίνονται για τις καινοτόμες πρακτικές τους, την άρτια οργάνωση και τη διάθεση να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό ένα προϊόν κορυφαίου επιπέδου με βάση τα διεθνή πρότυπα.

«H NAYTEMΠOΡIKH», χάρη στη δημιουργικότητα του Art Director Δημήτρη Νίκα, έχοντας την συνεργασία όλων των ειδικοτήτων και όλων των βαθμίδων των εργαζομένων, κατάφερε να διακριθεί για τον σχεδιασμό και την προβολή των θεμάτων του, ανάμεσα σε πολιτικές εφημερίδες με μεγάλη παράδοση στον ευρωπαϊκό Τύπο και σε έντυπα με πολύ μεγαλύτερες κυκλοφορίες και πολύ ακριβότερες υποδομές. Πρόκειται για ακόμη μία διάκριση του Δήμητρη Νίκα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε αυτές που ο γνωστός σχεδιαστής έχει κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια με την δουλειά του.

Εμπνευστής και διοργανωτής των EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS είναι ο Norbert Küpper, με τον θεσμό να έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά ποιοτικό διαγωνισμό με αυστηρά και αξιοκρατικά κριτήρια που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και 24 χρόνια. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Γραφείο για τον Σχεδιασμό Εφημερίδων με έδρα τη Γερμανία και στόχο έχει την ανταλλαγή γνώσης σχετικά με την αντίληψη και τον σχεδιασμό των εφημερίδων σε ολόκληρη την Ευρώπη.