Skip to main content

Στη Βουλή η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων

INTIME NEWS

Ο βουλευτής της πλειοψηφίας επισημαίνει ότι λίγο πριν το τέλος του χρόνου και ενάμιση σχεδόν έτος μετά το τέλος των περικοπών των ενοικίων, μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχει λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις λόγω μειωμένων μισθωμάτων για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.

Ο βουλευτής Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ζητώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορονοϊού Covid-19, εισέπραξαν μειωμένα ή καθόλου ενοίκια.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της πλειοψηφίας επισημαίνει ότι λίγο πριν το τέλος του χρόνου και ενάμιση σχεδόν έτος μετά το τέλος των περικοπών των ενοικίων, μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχει λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις λόγω μειωμένων μισθωμάτων για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούλιο του 2021.

Στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Σπανάκης, ρωτά

«1. Προτίθεστε να δώσετε άμεσα λύση στο ζήτημα της αποζημίωσης των ιδιοκτητών που στο πλαίσιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού Covid-19, εισέπραξαν μειωμένα ή καθόλου ενοίκια;

2. Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί;»