Skip to main content

Ανοίγει η αυλαία του οικονομικο-επιχειρηματικού συνεδρίου της «Ν» στο Ζάππειο

Paterakis Photo

Εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, φορείς της πολιτικής σκηνής, αλλά και επιχειρηματίες και στελέχη της αγοράς δίνουν το «παρών» στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» στο Ζάππειο Μέγαρο

Με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων διεθνών οργανισμών, φορέων της πολιτικής σκηνής, αλλά και επιχειρηματιών και στελεχών της αγοράς ανοίγει σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο η αυλαία του συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής» με τίτλο «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον!».

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα, η δυσλειτουργία στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, η επανασχεδίαση του ενεργειακού χάρτη, η διάχυτη απαισιοδοξία στην πολιτική σκηνή είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παγκόσμιο παζλ οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Κι ενώ η κοινωνία επουλώνει ακόμη τις πληγές της από την πρόσφατη πανδημία και την πρότερη χρηματοπιστωτική κρίση, οι υπουργοί οικονομικών πρέπει να υπενθυμίσουν και πάλι στους πολίτες τους ότι χρειάζονται νέες θυσίες για να ξεπεραστούν τα νέα εμπόδια. Κι έτσι αναπόφευκτα επαναξιολογούνται προτεραιότητες και προκλήσεις και επανακαθορίζονται αξίες και αναγκαιότητες.

Όλα τα παραπάνω θα τεθούν επί τάπητος στις εργασίες του συνεδρίου της «Ν» στόχος του οποίου είναι να υποστηρίξει τον πλουραλισμό σε έναν δημόσιο διάλογο και να προσδιορίσει την νέα κατεύθυνση των «λεωφόρων οικονομίας και ανάπτυξης» που ανοίγονται μπροστά μας.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα διαρθρωθούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες:

Ενότητα 1η: Quo vadis Europa?

Η συζήτηση της πρώτης ενότητας προσεγγίζει την ευρωπαϊκή διάσταση της παρούσας κατάστασης σε επίπεδο ενεργειακής ανεπάρκειας, οικονομικής κρίσης και επιπτώσεων στις κοινωνίες των κρατών-μελών της Ε.Ε..

Ενότητα 2η: Enemy at the gates!

Η συζήτηση της δεύτερης ενότητας εστιάζει στην ενεργειακή διάσταση και εξετάζονται όλες οι επιπτώσεις στην οικονομία αλλά και την καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών.

Ενότητα 3η: Building a new modus operandi

Η συζήτηση της τρίτης ενότητας συνοψίζει τις απόψεις των θεσμικών φορέων για την συνολική κατάσταση της οικονομίας και το νέο παραγωγικό-αναπτυξιακό μοντέλο λίγες ημέρες μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2023.

Ενότητα 4η: Seizing opportunities in a turbulent world

Η συζήτηση της τέταρτης ενότητας εστιάζει στις ευκαιρίες που μπορούν να αντιστρέψουν το προς ώρας δυσοίωνο κλίμα για τις επιχειρήσεις. Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά χρηματοδοτικά εργαλεία και πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν. Ποιες οι ευκαιρίες προσέλκυσης ξένων επενδυτών και ποιοι κλάδοι προκρίνονται. Ποια τα πλέον εύχρηστα χρηματοδοτικά εργαλεία; Πώς οι επενδύσεις μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα στην αγορά. Παρουσίαση καλών πρακτικών και επιτυχημένων παραδειγμάτων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ.