Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας: Η έκτακτη χρηματοδότηση στην «Κιβωτό» θα ξεπαγώσει όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση

«Είμαστε αναγκασμένοι με συνέπεια απέναντι στους πολίτες να ανακαλέσουμε τη συγκεκριμένη πρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», ανέφερε ο υπ. Οικονομικών.

Ανακαλεί προσωρινά την έκτακτη πρόσθετη χρηματοδότηση προς την «Κιβωτό του Κόσμου», το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σχετική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από καταγγελίες για αποτρόπαιες πράξεις παιδικής κακοποίησης στις δομές της ΜΚΟ.

«Προφανώς τα χρήματα αυτά όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση θα γυρίσουν και πάλι» στη Κιβωτό, καθώς  επιδίωξή μας είναι «να βοηθήσουμε τα παιδιά» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας στο REL FM σε ερώτημα για την απόφαση να παγώσει το ΥΠΟΙΚ την έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε λόγω πανδημίας στην εν λόγω δομή.

Ανέφερε πως  η δομή είναι εθελοντικός μη κερδοσκοπικός μη κυβερνητικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού και οι πάγιες ανάγκες του διαχρονικά για τα παιδιά καλύπτονται από τη συνεισφορά ιδιωτών με τη συμβολή της πολιτείας.

Επισήμανε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών «επιλέξαμε με κοινωνική ευαισθησία εξαιτίας και της πανδημίας να χρηματοδοτήσουμε για πρώτη φορά επιπλέον τέτοιους οργανισμούς» από το ποσό που δόθηκε από ιδιώτες κατά την πανδημία. «Το μισό ποσό το χρησιμοποιήσαμε για να πάρουμε 17 ασθενοφόρα ανά την Ελλάδα και το άλλο μισό ποσό περίπου για διάφορες δομές», ανέφερε. Το αίτημα από τον οργανισμό Κιβωτός του Κόσμου έγινε στις 26 Αυγούστου για 50.000 ευρώ με στόχο τη δημιουργία 8 αναρρωτηρίων  στις δομές του οργανισμού σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη τον Σεπτέμβριο, αλλά  μετά τις πρόσφατες εξελίξεις όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ «είμαστε αναγκασμένοι με συνέπεια απέναντι στους πολίτες να ανακαλέσουμε τη συγκεκριμένη πρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», επισημαίνοντας πως «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί που χρησιμοποιούνται οι πόροι αυτοί» και εξηγώντας πως «προφανώς τα χρήματα αυτά όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση θα γυρίσουν και πάλι» αφού «επιδίωξη μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά».