Skip to main content

Σύγχρονα εργαλεία ενίσχυσης των επενδύσεων ζητεί ο ΣΕΒ

Σύγχρονα εργαλεία ενίσχυσης των επενδύσεων ζήτησε από το υπουργείο Οικονομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση και την αναπληρώτρια υπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ πρότεινε τη συνεργασία του υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους για την αξιολόγηση των επιπτώσεων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την εκπόνηση μελέτης εκτίμησης των επιπτώσεων της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων της χώρας.

Από την πλευρά του υπουργείου, ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για στροφή της πολιτικής της κυβέρνησης προς την ενίσχυση της βιομηχανίας και παρέθεσε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου σχετικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τον αναπτυξιακό νόμο και την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Ο κ. Χαρίτσης πρόταξε από την πλευρά του, το γεγονός ότι στο σχεδιασμό των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014-2020, η επιχειρηματικότητα αποτελεί βασικό πυλώνα και επισήμανε ότι στόχος είναι τα νέα προγράμματα να σχεδιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Τέλος, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε στην εκτεταμένη αποβιομηχάνιση που έχει υποστεί η χώρα το τελευταίο διάστημα και υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης ενιαίας αναπτυξιακής πολιτικής, στην οποία ο τομέας της βιομηχανίας θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο.