Skip to main content

Επιστροφή των ταύρων στις ασιατικές αγορές

Από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή έως τις ανησυχίες για τον αρνητικό αντίκτυπο των αμερικανικών δασμών στην κινεζική οικονομία, αλλά και στην κερδοφορία αμερικανικών κολοσσών, τίποτα δεν φαίνεται να ευνοεί την άνοδο των μετοχών. Παρόλα αυτά οι ταύροι επιμένουν.

Μετά την επεισοδιακή χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street, στην οποία ο Dow βρέθηκε να κάνει βουτιά 500 μονάδων, για να καλύψει στη συνέχεια τις περισσότερες απώλειες, οι ασιατικές αγορές σήμερα ανακάμπτουν. Η έναρξη των συνεδριάσεων ήταν νευρική και για αρκετή ώρα οι δείκτες των μεγάλων ασιατικών χρηματιστηρίων αμφιταλαντεύονταν ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» την έντονη μεταβλητότητα των αμερικανικών δεικτών.

Λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ενισχύεται 0,5%. Πιο δυναμική είναι η ανάκαμψη των κινεζικών μετοχών, με τον Σύνθετο Δείκτη στη Σαγκάη να ενισχύεται 1,6% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να καταγράφει άνοδο 1%. Νωρίτερα είχαν υποχωρήσει έως και 0,3% και 0,6% αντίστοιχα. 

Στο +1% κινείται και ο δείκτης BSE Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Index καταγράφει έτσι κέρδη 0,8%, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε έως και 0,2%. 

naftemporiki.gr