Skip to main content

Τι έβαλε σήμερα «φρένο» στο παγκόσμιο ράλι των μετοχών

Το παγκόσμιο ράλι των μετοχών ανεκόπη σήμερα, Τετάρτη, καθώς ήρθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για νέα εμπόδια σε μία σινο-αμερικανική εμπορική συμφωνία. Το Πεκίνο προειδοποίησε πως οι πιέσεις που δέχεται στο θέμα της μεταχείρισης του μουσουλμανικού των Ουιγούρων (κατηγορείται ακόμη και για σιωπηρή εθνοκάθαρση) «δεν βοηθά στις εμπορικές διαπραγμαετύσεις». 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο ενθουσιασμός των προηγόυμενων ημερών χάνεται και οι δείκτες επιστρέφουν στο κόκκινο στις αγορές της Ασίας, που θα δώσουν τη σκυτάλη σε λίγη ώρα στην Ευρώπη. Οι απώλειες είναι πάντως περιορισμένες. Στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ o Ηang Seng υποχωρεί 0,55%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει πτώση 0,47%. 

Στο Τόκιο ο Nikkei είναι στο -0,57% λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ενώ νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει σε υψηλά ενός έτους. Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις στις αγορές του Ειρηνικού, με τον S&P/ASX στο Σίντνεϊ να υποχωρεί 0,9%. 

Ο δείκτης της περιοχής MSCI- Asia Pacific  υποχωρεί 0,4%, απομακρυνόμενος έτσι από τα υψηλά τριών μηνών στα οποία είχε βρεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. 

Τα futures των ευρωπαϊκών μετοχών δείχνουν ότι τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου θα ανοίξουν και αυτά πιθανότατα με ελαφρά πτώση. 

naftemporiki.gr