Skip to main content

Αποδέχθηκε την προσφορά της AB InBev η SABMiller

Η SABMiller έκανε τελικά αποδεκτή την πέμπτη πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, η οποία είχε αυξηθεί σε 68 δισ. στερλίνες (104,4 δισ. δολάρια).

Μετά από επανειλημμένες απορρίψεις από την ανταγωνίστριά της, η AB InBev δήλωσε πως είναι πρόθυμη επί της αρχής να πληρώσει 44 στερλίνες, σε μετρητά, για κάθε μετοχή της SABMiller, ενώ υπάρχει και μερική εναλλακτική για προσφορά μετοχών, που θα περιορίζεται στο 41% των μετοχών της SABMiller.

Η τελευταία ανακοίνωσε πως το διοικητικό της συμβούλιο θα είναι έτοιμο να αποδεχθεί την προσφορά, σημειώνοντας πως ζήτησε παράταση δύο εβδομάδων για την προθεσμία που ορίστηκε για την ανακοίνωση από την AB InBev της δεσμευτικής πρότασης. Η νέα προθεσμία είναι η 28η Οκτωβρίου.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι η AB InBev θα καταβάλει αποζημίωση ύψους 3 δισ. δολαρίων στη SABMiller σε περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία εξαιτίας ρυθμιστικών προβλημάτων ή αν δεν το στηρίξουν οι μέτοχοι της AB InBev.

Αν οριστικοποιηθεί, το deal θα είναι μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων που έχουν γίνει ποτέ στον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ θα είναι και η μεγαλύτερη εξαγορά βρετανικής εταιρείας που έχει γίνει ποτέ.

Πηγή: Reuters