Skip to main content

Γ. Βαρουφάκης: Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς, πριν από τη συνάντηση με τους αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εάν η χώρα «θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις πιέσεις».

Η συνάντηση αυτή στο ΥΠΟΙΚ με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.

Αμέσως μετά, ο κ. Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μετέβησαν στη Βουλή, όπου πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Εξάλλου, προσερχόμενος στο υπουργείο, ο κ. Βαρουφάκης, ερωτηθείς εάν δήλωσε ότι συμφωνεί με το 70% του Μνημονίου, απάντησε ότι δεν είπε τέτοιο πράγμα.

«Δεν είναι το Μνημόνιο αυτή η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις. Το Μνημόνιο είναι αυτοτροφοδοτούμενη κρίση. Κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που μας προτείνουν είναι καλές. Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση «πώς θα αρθούν οι πιέσεις;», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι αυτό θα γίνει «μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».

Πηγή: ΑΜΠΕ