Skip to main content

SoftBank: Άνοδος 14 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίησή της σε μία ημέρα

Σε ράλι επιδόθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι μετοχές SoftBank, με τους επενδυτές να επιβραβεύουν τόσο την ισχυρή κερδοφορία του ιαπωνικού τεχνολογικού κολοσσού όσο και τα σχέδιά του για ένα τεράστιο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. 

Η μετοχή της Softbank έκανε άλμα 17% στα 9.559 γιεν στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, στην καλύτερη ημερήσια επίδοσή της εδώ και μία δεκαετία. Η άνοδος αυτή πρόσθεσε 14 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της. 

Αν και η μετοχή της ιαπωνικής εταιρείας έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 36% από τις αρχές του 2019, εξακολουθεί να απέχει 14% από τα υψηλά των 11.500 γιεν, στα οποία είχε αναρριχηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ήταν που άρχισε μία πτώση διαρκείας εξαιτίας των ανησυχιών για τους δεσμούς της με τη Σαουδική Αραβία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. 

Η Softbank σχεδιάζει να επαναγοράσει μετοχές της αξίας έως και 600 δισ. γιεν (5,46 δισ. δολαρίων) χάρη και στα έσοδα που εξασφάλισε από την αρχική δημόσια εγγραφή θυγατρικής της τον περασμένο Δεκέμβριο. 

naftemporiki.gr