Skip to main content

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Danske Bank – Έρευνα και από τις ΗΠΑ

Επίσημα έρευνα εναντίον της Danske Bank ξεκίνησαν οι ΗΠΑ, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις παράνομες δραστηριότητες της δανέζικης τράπεζας στην Εσθονία.

Η αμερικανική έρευνα, η οποία ανακοινώθηκε την Πέμπτη το πρωί, θα «τρέξει» παράλληλα με τις εν εξελίξει έρευνες τόσο των δανέζικων όσο και των εσθονικών εποπτικών αρχών.

Η Danske Bank, η οποία έχει δεσμευτεί ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τους ελεγκτικούς φορείς, κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος επί σειρά ετών (2007 – 2015), συνολικού ύψους άνω των 200 δισ. ευρώ.

«Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εικασία σχετικά με την έκβαση των ερευνών» ανακοίνωσε ο Γιάσπερ Νίλσεν, ο οποίος εκτελεί προσωρινώς χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

Πρόσθεσε δε, ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης της έρευνας και του πορίσματος είναι προς το παρόν αβέβαιος.

Σημειώνεται ότι οι ύποπτες μεταφορές χρημάτων, μέσω της εσθονικής θυγατρικής της Danske Bank, αφορούσαν κατοίκους τους εξωτερικού, δηλαδή μη Εσθονούς.

Πρόκειται συνολικά για 15.000 «ύποπτους» λογαριασμούς, μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκαν 9,5 εκατομμύρια συναλλαγές, συνολικής αξίας άνω των 200 δισ. ευρώ.

naftemporiki.gr