Skip to main content

Πρόταση 500 εκατ. από Lufthansa για εξαγορά της Alitalia

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa έχει προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα αεροπλάνα, τις χρονοθυρίδες από-προσγείωσης και το ιπτάμενο προσωπικό της ιταλικής Alitalia, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές, η εφημερίδα ανέφερε ότι η Lufthansa έχει ήδη προτείνει να μειωθεί στο μισό το προσωπικό των 12.000 εργαζομένων της Alitalia και να περικοπούν οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η προσφορά πιθανόν να απορριφθεί από τους επιτρόπους που διοικούν τον αερομεταφορέα όσο βρίσκεται σε καθεστώς πώλησης. Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την Alitalia εκπνέει στις 20:00 ώρα Ελλάδας. Ωστόσο, την Παρασκευή, η ιταλική κυβέρνηση παρέτεινε ως τις 30 Απριλίου την προθεσμία για την υποβολή βελτιωμένων προσφορών, που είχε αρχικά οριστεί για τις 5 Νοεμβρίου.

Η Ρώμη θέλει να πουλήσει το σύνολο της Alitalia σε πακέτο και να αποφύγει το μοίρασμα των δραστηριοτήτων της.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.