Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές τιμές οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων θα γίνονται με βάση τις εμπορικές τιμές των ακινήτων και όχι τις αντικειμενικές, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας εγγράφως σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Κακλαμάνης

Στην απάντηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «με τις διατάξεις του άρθρου 78 του ν. 4472/2017 (Α’74) τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρων 36 και 39 του ν.δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναφορικά με τον προσδιορισμό και τον καθορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς για τους διενεργούμενους κατά ΚΕΔΕ πλειστηριασμούς, με στόχο την εναρμόνιση του δικαίου της διοικητικής εκτέλεσης με το δίκαιο της (κοινής) αναγκαστικής εκτέλεσης και ειδικότερα τις διατάξεις των άρθρων 993 και 995 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ως προς τον τρόπο της εκτίμησης της αξίας του κατασχεθέντος ακινήτου, καθώς και ως προς τον ορισμό της τιμής πρώτης προσφοράς του ακινήτου που εκπλειστηριάζεται αντίστοιχα».

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ «οι ανωτέρω διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τροποποιήθηκαν προσφάτως με τις διατάξεις του ν.4335/2015 (Α’87) θεσπίζοντας για τα ανωτέρω ζητήματα την εμπορική αξία των ακινήτων αντί της αντικειμενικής ως ίσχυε».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.