Skip to main content

Την αναβάθμιση της Επ. Ανταγωνισμού προανήγγειλε ο Γ. Σταθάκης

Την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ώστε να έχει τη δυνατότητα να γνωμοδοτεί προκαταβολικά προς τους συνδέσμους και τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία διάσωσης της «Μαρινόπουλος Α.Ε.», κάνοντας λόγο για «θετική εξέλιξη».

Ο κ. Σταθάκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη, συναντήθηκαν σήμερα με το διοικητικό Συμβούλιο του ECR Hellas (Efficient Consumer Response – Αποτελεσματική Ανταπόκριση στον Καταναλωτή).

Αμφότεροι εστίασαν στις ενέργειες της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, κατ’ αρχάς με την κατάθεση σε διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και στη συνέχεια, με το επερχόμενο σχέδιο νόμου για τις διαδικασίες ελέγχου, με το οποίο θα καθορίζονται κατηγορίες προειδοποιήσεων ανάλογα με την παράβαση, καθώς και τα ανάλογα πρόστιμα.  

Οι εκπρόσωποι του συνδέσμου, από την πλευρά τους, επεσήμαναν την ανάγκη απλοποίησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τυποποίησης των ελέγχων αλλά και περεταίρω αποσαφήνισης των νομοθετικών διατάξεων που διέπουν την αγορά, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και να παταχθεί η παραβατικότητα.

Αναφορά έγινε και στην αναγκαιότητα της υποχρεωτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, η οποία θα συμβάλλει εξίσου στην απλοποίηση των διαδικασιών και συναλλαγών. Όσον αφορά τα ζητήματα φορολογίας, οι εκπρόσωποι του ECR Hellas, ζήτησαν την αναθεώρηση κάποιων επιπρόσθετων φόρων σε καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης.

naftemporiki.gr