Skip to main content

Χρηματιστήρια: Η άνοδος της Ευρώπης δίνει ώθηση και στο Χ.Α.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να ανακάμπτουν έπειτα από την «αιμορραγία» των προηγουμένων συνεδριάσεων, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στην κινεζική οικονομία. Δυναμική ανάκαμψη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με κέρδη πάνω από 1% για τον γενικό δείκτη, οδεύοντας ολοταχώς προς τις 920 μονάδες.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ανάκαμψη των ασιατικών χρηματιστηρίων και τα θετικά πρόσημα στη Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας προσέφεραν στήριγμα. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχυόταν 0,5% κατά τις πρώτες ώρες. Άνοδος πάνω από 1% σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Λονδίνο, ενώ και στο Mιλάνο, ο FTSE MIB σημείωνε άνοδο 0,97%.

Στην Κίνα, τα μέσα ενημέρωσης απηύθυναν έκκληση στους επενδυτές να μην πανικοβάλλονται, μετά τη χειρότερη συνεδρίαση από το 2015 για τα κινεζικά χρηματιστήρια. που σήμερα όμως κατάφεραν να σταθεροποιηθούν και να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.