Skip to main content

Νέο γραφείο στην Ελλάδα από την EBRD

Στη δημιουργία ενός νέου γραφείου στην Ελλάδα, το οποίο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προχωράει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Το νέο γραφείο της EBRD, το οποίο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της EBRD Sir Suma Chakrabarti, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, της Αντιπεριφερειάρχη   Κεντρικής Μακεδονίας Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας Αθανάσιου Σαββάκη, του στελέχους της ΕΤΕπ, Ελένης Γιώτη, της διευθύνουσας συμβούλου της EBRD για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Charlotte Ruhe, του διευθύνοντος συμβούλου της EBRD για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη των ΜμΕ, Claudio Viezzoli και της επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Sabina Dziurman.

Η ομάδα της EBRD στη Θεσσαλονίκη θα εργαστεί πρωτίστως για την υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων, βασιζόμενη στην επιτυχία του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της EBRD, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κόμβου Επενδυτικών Συμβουλών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Ελληνικής Δημοκρατίας, και έχει υποστηρίξει πάνω από 40 συμβουλευτικά έργα για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι σήμερα.

«Η έναρξη λειτουργίας του νέου μας γραφείου στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει την EBRD να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της.  Από αυτή τη στρατηγική θέση, θα έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι καίριας σημασίας για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος της EBRD, Suma Chakrabarti.

«Στην EBRD βρήκαμε έναν εταίρο με αποδεδειγμένο ιστορικό και καλά εδραιωμένο πλαίσιο παράδοσης. Ευχόμαστε στην EBRD και στο νέο της γραφείο να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο της για την υποστήριξη ΜμΕ. Είναι σαφές ότι οι ΜμΕ είναι καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωπαϊκή οικονομία» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΕΤΕπ, Ελένη Γιώτη.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, η EBRD έχει χρηματοδοτήσει 49 έργα στην Ελλάδα, όλα στον ιδιωτικό τομέα, συνολικού ύψους άνω των 2,8 δισ. ευρώ. 

Στο πλαίσιο συνάντησης που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της EBRD Suma Chakrabarti εξέφρασε την πρόθεση να αυξήσει περαιτέρω τις επενδύσεις της EBRD στην Ελλάδα.

naftemporiki.gr