Skip to main content

Πέμπτος μήνας απωλειών για τον χρυσό

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Μικρά κέρδη εμφάνισε απόψε η τιμή του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 1,70 δολάρια ή κατά 0,1% τερματίζοντας στα 1.206,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ωστόσο, η τιμή του μετάλλου υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ σε μηνιαίο επίπεδο, περιορίστηκε κατά 2,2%.

Πρόκειται μάλιστα, για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου ο χρυσός παρουσιάζει μείωση.

Η περιδίνηση οφείλεται στις προοπτικές περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve, εξέλιξη η οποία παρέχει ώθηση στο αμερικανικό δολάριο, υπονομεύοντας τη ζήτηση στην αγορά των εμπορευμάτων.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.