Skip to main content

Μεγαλύτερη στήριξη του προγράμματος, ζητούν ομοφώνως οι Ευρωπαίοι

Οι εκλογές να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη του νέου ελληνικού προγράμματος, ζητούν ομοφώνως οι Ευρωπαίοι δανειστές, στον απόηχο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του Eurogroup, σε γραπτή του δήλωση στο Reuters, επισήμανε ότι «ελπίζω οι εκλογές να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στο νέο πρόγραμμα».

«Είναι σημαντικό η Ελλάδα να παραμείνει δεσμευμένη στην Ευρωζώνη» τόνισε, προσθέτοντας ότι «ελπίζω η νέα Βουλή να είναι περισσότερο υποστηρικτική στο μεταρρυθμιστικό πακέτο που πρόσφατα συμφωνήθηκε».

Παρόμοια ήταν και η θέση του Ευρωπαίου Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαμήνυσε ότι η διευρυμένη στήριξη και η αποφασιστικότητα είναι τα «κλειδιά» της επιτυχίας.

Παρεμφερής ήταν και η αντίδραση του Μάρτιν Σελμάιρ, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Οι τάχιστες εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος για τη διεύρυνση της στήριξης στο νέο πρόγραμμα διάσωσης του ESM, που μόλις υπέγραψε, εκ μέρους της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.