Skip to main content

Ράλι για τη μετοχή της B&O εν μέσω σεναρίων πώλησης

Σε ένα εντυπωσιακό ράλι επιδίδεται η μετοχή της Bang & Olufsen, καθώς ο πρόεδρός της έστειλε σήμα ότι η εταιρεία πολυτελών τηλεοράσεων θα μπορούσε να τεθεί προς πώληση. 

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η B&0, που έχει την έδρα της στη Δανία, έχει κατά νου ήδη υποψήφιους αγοραστές, αλλά τα σχόλια του προέδρου, Όλε Άντερσεν στην οικονομική εφημερίδα Borsen έδειξαν ότι δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο αυτό. 

«Εάν λάβουμε μία τέτοια προσέγγιση, θα ακούσουμε. Αλλά φυσικά θα πρέπει να το συζητήσουμε και με τους μετόχους. Είμαστε υποχρεωμένοι να το πράξουμε αυτό» ανέφερε ο Άντερσεν. Ερωτηθείς δε εάν ένα τέτοιο σενάριο είναι πιο πιθανό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εταιρεία, απάντησε θετικά. 

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά μεγέθη της B&O έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα τον τελευταίο χρόνο. Ακόμη και μετά τη σημερινή μεγάλη άνοδό της, η μετοχή εξακολουθεί να είναι 50% χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές του 2019. Τον Ιούνιο η εταιρεία εξέδωσε την πλέον πρόσφατη προειδοποίηση για τα αποτελέσματά της, τονίζοντας ότι οι πωλήσεις της υποχωρούν ταχύτερα από ό,τι ανέμενε. 

naftemporiki.gr