Skip to main content

Tesla: Σταματάει το φλερτ με την έξοδο, μένει χρηματιστήριο

Να σταματήσει το φλερτ με την έξοδο από το Χρηματιστήριο αποφάσισε, όπως φαίνεται, η Tesla. Σε μία εξέλιξη, που αιφνιδίασε όσο και η αρχική ανακοίνωση των σχεδίων, ο ιδρυτής της εταιρείας Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα παραμένει εισηγμένη. 

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το περιβόητο tweet, που προκάλεσε αρχικά ράλι και μετά σφυροκόπημα της μετοχής, και έθεσε τον Μασκ στο στόχαστρο αρχών και επενδυτών για πιθανή παραπλάνηση της αγοράς, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έγραψε στο blog του ότι τα σχέδια εγκαταλείπονται, καθώς οι μέτοχοι πιστεύουν πως είναι καλύτερα η εταιρεία εντός του χρηματιστηρίου. 

Μόλις χθες είχε γίνει γνωστό ότι ο Μασκ προσέλαβε ως σύμβουλο τη Morgan Stanley, η οποία ειδικεύεται στην αναζήτηση χρηματοδότησης για απόσυρση εταιρειών από το χρηματιστήριο. Είχε προηγηθεί συνεργασία με την Goldman Sachs, ενώ ο επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές. 

naftemporiki.gr